Hometrainer cardio cross

Wil jij graag cardio training gaan doen, maar daarvoor liever niet het huis uit? Kies dan voor de hometrainer cardio cross. Dit is een apparaat met hendels die je vast houdt en je daarbij eigenlijk een lopende beweging maakt. Jouw voeten staan namelijk op stukken die steeds ronddraaien. Doordat je ook hendels vast houdt met je handen train je dus je gehele lichaam met behulp van slechts één apparaat.

De voordelen van de hometrainer cardio cross

Aan het gebruik van een crosstrainer zitten vele voordelen. Zo verbrand je tijdens een training vele calorieën. Dit omdat niet alleen jouw benen aan het werk worden gezet, maar ook de armen. Zo gebruik je dus je hele lichaam, armen, rug, buik en benen. Op een degelijk tempo kun je al gauw 700 calorieën per uur verbranden.

Daarbij is een crosstrainer ook erg gemakkelijk in gebruik. Je gaat staan, maar een lopende beweging, hebt hendels vast en dan ga je al. Daarbij is het ook zo dat het gebruik van een hometrainer cardio cross veilig in gebruik is. Er kan vrij weinig gebeuren omdat je steeds dezelfde beweging maakt.

Daarbij kun je tijdens een training op de crosstrainer ook lekker jouw favoriete serie kijken!

De nadelen van de crosstrainer

Toch zijn er ook enkele dingen waar je rekening mee moet houden tijdens een training op de crosstrainer. Dit apparaat neemt namelijk wel veel ruimte in beslag, je moet dus wel een kamer of een geschikte ruimte over hebben. Ook kan het zijn dat je na verloop van tijd de training saai begint te vinden door de steeds herhalende oefening.

Voor de aanschaf van de crosstrainer kun je online kijken bij Gorilla Sports.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *