Wat is een Photinia Fraseri Red Robin?

De glansmispel, de Photinia Fraseri Red Robin is een wintergroene heester en wordt door de mooie rode bladeren vaak gebruikt als erfafscheiding in tuinen. Fraseri ‘Red Robin’ is een sterke plant die het best in de zon of halfschaduw groeit. De Photinia komt oorspronkelijk uit China en Taiwan.

De Photinia Fraseri Red Robin heeft in de winter grote, glanzende en groene bladeren. In het voorjaar veranderen deze bladeren in een opvallende rode kleur. In april en mei heeft deze plant kleine witte bloemetjes. Na de zomer veranderen de bladeren in een oranjerode herfstkleur met besjes.

Hoe verzorg je de Photinia Fraseri Red Robin?

De planten groeien goed op een humusrijke grond en dan het liefst ook wat vochtiger. Een plekje die een beetje beschut is en in de zon of halfschaduw. Als ze op een plek staan waar veel wind is dan is de kant groot dat bij strenge winters de plant bevriest.

Je hoeft deze heester eigenlijk nauwelijks te snoeien. Het is wel belangrijk dat dode takken worden weggeknipt en eventueel lange uitstekende takken. Je kunt de plant wel snoeien als deze naar jouw mening te groot wordt.

Om de plant wat te bemesten kun je gebruik maken van compost. Het is het beste om dit in het voorjaar te doen. Ook kan er een mulchlaag worden toegevoegd om de verdamping van vocht uit de grond te verminderen.

Voor bredere hagen in de tuin is de Photinia Fraseri Red Robin zeer geschikt, denkend aan 1 tot 2 meter en een hoogte van 2,5 meter. Eigenlijk kun je deze haag wel vergelijken met de laurierkers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *