Het hele jaar een groene tuin, hoe krijg je dat?

Het is toch heerlijk om de zon te genieten van je tuin? De zon komt weer steeds vaker tevoorschijn, dus dan wil je natuurlijk ook een lekker plekje. Het is wel fijn als je dan ook een mooie groene tuin hebt.. Maar hoe doe je dat?

Kies voor de juiste planten

In het voorjaar genieten velen van een kleurrijke tuin, maar iedereen wil toch eigenlijk in de winter ook een groene tuin. Het is daarvoor belangrijk om te kiezen voor wintergroene planten. Dit kunnen coniferen, loofbomen of vaste planten zijn. Deze laten geleidelijk hun blad vallen in de winter en zijn beschermd tegen koude temperaturen. Deze behouden daarom hun kleuren in de winter.

Kunstplanten

Als je geen groene vingers heb maar toch wilt genieten van een groene tuin. Dan kun je ook kiezen voor kunstplanten. Tegenwoordig zijn deze bijna niet meer te onderscheiden van echte planten. Het voordeel hiervan is dat je deze geen water hoeft te geven en verder ook geen onderhoude vragen.

Een groen gazon

Naast planten is het gras ook een belangrijk onderdeel van de tuin. Als je alleen maar tegels in de tuin hebt, dan mis je veel groen. Als je dan kiest voor kunstgras of echt gras heb je altijd iets groens. Echt gras vraagt natuurlijk wel de nodige onderhoud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *