Groene Beukenhaag

De nationale haagplant van Nederland is de groene beukenhaag. In de lente bieden ze een prachtig display wat richting de zomer meer verdwijnt. Vervolgens in de herfst vertoont deze haagplant tinten bruin en koperachtig oranje.  Deze kleurveranderingen maakt de beukenhaag extra aantrekkelijk in het jaargetijde. De hoogte van een groene beukenhaag kan variëren tussen de 1 en 5 meter, afhankelijk van het ras dat je kiest. De meeste soorten groene beukenhaagen zijn winterhard en gedijen goed op verschillende grondsoorten. Dit maakt ze uitermate geschikt voor tuinen waar je niet veel tijd aan wilt besteden.

De beuk is geschikt om een formele haag te vormen. In de herfst zal het een decoratieve en kleurvolle sfeer afgeven in je tuin. Daarnaast is het ook een populaire broedplaats voor vogels.

Zorg en onderhoud

De groene beukenhaag is eigenlijk niet veel onderhoud nodig. Alleen in het voorjaar moet je de haag snoeien, om ervoor te zorgen dat er genoeg licht en lucht bij de plant komt. Dit doe je met een goede tuinschaar of een elektrische haagschaar. Het is belangrijk dat je de haag in model snoeit, zodat hij mooi vol blijft. Heb je een beukenhaag die minder goed groeit? Dan kun je wat beukengrond toevoegen aan de grond rondom de haag. Dit geeft de plant wat extra voeding en stimuleert de groei.

Al met al is de groene beukenhaag echt een ideale tuinplant. Je hoeft er niet veel aan te doen en ze geven het hele jaar door kleur en sfeer aan je tuin. Bovendien zijn ze makkelijk te verzorgen en kun je ze in verschillende vormen snoeien. Kortom: een echte aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *